GÜL❤

 Isparta Gülü (Rose)


Latincesi:
 Rosa gallica L., R.Centifolia ,Rosa Rubiginosa

Size ilginç gelebilir ama gülü asıl özel kılan dikenleridir çünkü bu dikenler küçük, tüylü yaratıkları yırtıcılardan korur. Bir gül çalısı şemsiye gibi ya da mantar gibi bir şekil olarak büyür ve eğer yakından incelerseniz  köklerin arasında tavşan ,sincap gibi hayvanların açtığı dar olukları görebilirsiniz. Çevrede daha büyük yırtıcılar(tilki, kartal gibi) olduğunda ,bunlar kolayca dikenlerin arasından geçemeyeceği için  minik tüylü dostlarımız gül çalılarına sığınırlar. Ve gerçekten güzel bir ayrıntı daha, gül bunu sizin için de yapabilir!




Şu günlerde depresyon ve anksiyete aldı başını gitti dolayısıyla yediğimiz içtiğimiz sürdüğümüz her şeyde antidepresan özelliği arar olduk .Ancak bitkilerin duygusal etkilerini antidepresan diyerek geçmek sağlıkçı jargonunda kolay kullanılsa da halk arasında anlaşılmayabiliyor. Gülün duygusal etkilerini daha iyi betimlemek istersek şöyle diyebiliriz; hayatınızdaki stresler ve günlük işlerin eziyetleri sizi köşeye sıkıştırmış gibi hissederseniz gül sizin için bir sığınak ve canlandırıcı olacaktır.





İlk Yardım
Gülü bir güzellik olarak düşünebilirsiniz ama gücünü hafife almayın. Gül inanılmaz bir antimikrobiyel astrenjandır. (astrenjan :damarı büzerek kanamayı durduran ilaç) Ayrıca gül suyu ve gül sirkesi akneden muzdarip gençler için harika bir cilt toniğidir. Ama gül, akneden çok daha fazlasını tedavi edebilir. Gül muhteşem bir yara iyileştiricidir özellikle de gül taç yaprakları yaranın hızla iyileşebilmesi için yeni doku büyümesini sağlar. Gülün astrenjan fonksiyonu kanayan ya da ıslak yaraları kurutur ve hızla kabuk bağlamasını sağlar. Ayrıca her tür yanıkta gül suyu , yanmış bölgedeki acılı yanma hissini geçirir ve daha önce bahsettiğimiz yara iyileştirici özelliğiyle hızla yanan doku yerine yenisinin oluşmasını sağlar. Her zaman ilk yardım kitimizde yara yıkayıcı olarak gül suyu taşımalıyız.👍








Kalbiniz için Gül
Her zaman gülleri aşkla bağdaştırırız , bunun için bir fizyolojik sebep olmalı değil mi? Gül kalp için muazzam bir toniktir, damar sistemindeki iltihaplanmaları söndürür ve gevşek dokuyu restore eder. Bunu bir de psikolojik canlandırıcı özelliğiyle birleştirin üstüne üstelik elinizdeki dünyanın en romantik çiçeği...🌹💖





Söylenecek daha çok şey var çok uzatmadan kullanımına geçelim en iyisi:)
(Bahsedilen etkilerine dair araştırmalar yazının sonunda link olarak bulunacak dilerseniz inceleyebilirsiniz) 

Uyarı: Alerjik değilseniz kullanımı güvenlidir.


Kullanımı:
İnfüzyon olarak; 
Direkt olarak kurutulmuş gül yapraklarını bala dökerek mikserde çektirebilirsiniz, elde ettiğiniz karışıma bir tutam fesleğen ve ya nane ekleyerek daha tazeleyici bir iksir yapmış olursunuz. Daha sonrasında bu karışımdan  boğaz ağrınız için bir kaşık tüketebilirsiniz. 


Ve ya gene 1 yemek kaşığı karışımı bardağa döküp 200 mL kaynar suyla  tatlı bir çay olarak da tüketebilirsiniz.

Eğer aceleniz varsa ; çayınıza bir tutam kurutulmuş gül yaprağı ekleyebilir ya da daha pratik olarak 1 yemek kaşığı gül suyuna kaynar su ekleyerek lezzetli gül çayınızı hızlıca tüketebilirsiniz.


Banyoya
bir avuç gül katılabilir ,şurubu , reçeli, şekeri, lokumu ve yahut buzlu çay tarzı tariflerle  her şekilde tüketilebilir. 




Araştırmalar:


Yorumlar

Yorum Gönder

yorumlarınızla bize ulaşabilir, blogumuzu daha değerli bir platform haline getirebilirsiniz.

Popüler Yayınlar