KLORELLA(YEŞİL ALG,TATLI SU YOSUNU)

Klorella






Latincesi
: Chlorella vulgaris, Chlorella sorokiniana


Klorella aslında tek hücreli prokaryot canlılardan olan yeşil algdir. Tatlı sularda koloni oluşturarak yosun haline gelirler. Fosil kalıntılarının gösterdiğine göre 2,5milyon yıldır genetiği hiç değişmemiş ender canlılardan olan Klorella tek hücreli olması nedeniyle çok yoğun bir içeriğe sahiptir. Çok hücreli canlılarda her hücre türü bir işlev için özelleşmiş ve sadece belli maddeleri içerirken tatlı  su yosununda bu durum farklıdır. Tek hücreli bir sürü canlı (klorella) bir araya geldiğinden dolayı her hücrede tüm işlevler, tüm maddeler ve tabii ki tüm proteinler bulunur. Bu özelliğinden dolayı klorella bütün bir protein kaynağıdır ve besinlerden almamız gereken 9 esansiyel aminoasidin tamamını içerir. 


Klorella , 20'den fazla vitamin ve mineralin yanı sıra bol miktarda doğal keroten de içermektedir..Klorella , %60-70 oranında proteinden oluşur ve klorofil pigmentinin doğada bilin en yüksek oranlı kaynağıdır .Klorella ,bütün bir sığır karaciğerinin içerdiği B12 vitamininden fazlasını tek başına içerir.

Piyasada toz, tablet, sıvı ve ya supplement olarak bulunan Klorella sporcular tarafından da hem protein içeriği hem omega-3 ve demir içeriği için sıkça tercih edilmektedir.


Klorella bağışıklık sistemini inanılmaz bir hızla güçlendirir. Bir çok çalışma 55 yaşına kadar olan bütün yaş gruplarında 6-8 haftada dramatik bir beyaz kan hücresi artışı gözlemiştir.



2009'da fareler üzerine yapılan bir çalışmadaysa Klorella'nın demansa yani hafıza kaybına  karşı etkili olduğuöne sürülmüştür.
Ayrıca araştırmalar yine göstermiştir ki Klorella'nın selüloz çeperi vücuttaki ağır metallere(cıva, kadmiyum, kurşun gibi) ve zehirli maddelere yapışarak vücuttan atılmasını sağlar.


Cilt için kullanımı derimizin yapı iskeleti olan kollajeni arttırdığı için yaşlanmanın ve sarkmanın önüne geçer.
Saç derisinde kullanımı keratini arttırarak saç köklerini güçlendirir.
Doğum sonrası çatlaklarında, güneş banyosu sonucu oluşan güneş yanıklarında ve diyabet kaynaklı cilt yaralarında cildi iyileştirir.
Krem merhem ve losyonlarını tercih edebilirisiniz.


Uyarı:
  • Dışkı rengi yeşile döner u beklenen bir durumdur.
  • 2 aydan uzun süre kullanılmamalıdır.
  • İlk 2 hafta alışılmadık bir gıda olduğundan yan etkileri görülebilir.
  • Tamamen sağlıklı bir birey değilseniz ( herhangi bir ilaç kullanıyorsanız ) doktorunuza kesinlikle danışmalısınız.


Kullanımı:
Toz: Klorella tozunun çok keskin bir tadı olduğundan olduğu gibi tüketilemez bu tadı maskelemek için muz, hindistan cevizi suyu ,,limon suyu ve ya vanilya tozuna yarım çay kaşığı klorella tozu ilave ederek kullanılabilir. Günlük doz 2 gr. 
Sıvı halde: Tablet ve ya kapsüllerle birlikte günde 100-150 mL kullanılır.


Kapsül:600 mglık kapsüller günde 1-3 kere ,günlük doz 2-3 g olacak şekilde yine yemeklerden 30 dk önce bol su ile alınmalıdır.
Tablet:300 mg lık tabletler , günde 1-3 kere , günlük doz 2-3 gr olacak şekilde yemeklerden 30 dk önce bol su ile alınmalıdır.

Yorumlar

Yorum Gönder

yorumlarınızla bize ulaşabilir, blogumuzu daha değerli bir platform haline getirebilirsiniz.

Popüler Yayınlar